HTML

"Kicsi az ország és ehhez képest iszonyat sok a zenekar" Interjú az Exit zenekarral

2012.05.09. 17:27 :: rocktusablog

EXIT

Sziasztok, ma az EXIT zenekar bemutatkozó interjúját olvashatjátok!

www.facebook.com/exitzenekar

exit1.jpgHogyan alakult meg a zenekar? Hogyan találtatok egymásra?

2005 ben alakult a zenekar és a mostani felállás 2009 végén vált biztossá.2009 végéig női énekessel játszottunk, főleg Anouk és Guano Apes számokat nyomtunk. illetve saját nótákat.

Majd év vége felé néha leugrott két cimbora is énekelgetni.... Ebből kialakult egy akusztikus koncert, ami után új énekesünk lett Papes Béla személyében. Csak a saját számokra koncentráltunk.

Ezután számos helyszínen pl SZIN, Zenta, Széf napok stb mutatkoztunk be.

2011 februárjában ritmus gitárosunk szülési szabadságra ment 3 évre így nélküle robogtunk tovább, Összeraktuk és újragondoltuk a számokat nélküle. Majd közben szüneteltünk is és újra alakultunk ugyan azokkal a tagokkal, csak egy vendég gitáros is beszállt István személyében. Azóta sok új szám készült, és most stúdiózunk 9 szám erejéig és meglátjuk mit hoz a jövő!

Miért az adott szót választottátok a zenekar nevének? Sugallni szeretnétek ezzel valamit?exit2.jpg

Igaziból véletlen is meg nem is. Exit hmmmmm kijárat a szürke hétköznapokból egy jó kis zenélésre a haverokkal....

Milyen stílusba sorolnátok a zenekart?  Mely zenekarok voltak hatással rátok?

Szókimondó mocskos Rock N' Roll ( de nem trágár)

 ( 70 es 80 as 90 es évek rock zenéje főként, de a new rock is fűszerezi ezt. Guns n ' Roses, Velvet Revolver, Morörhead, Mettalica, Led Zeppelin , Aerosmith, Ugly Kid Joe, Pearl Jam, Limp Bizkit, Linkin park, .... Amin a zenekar felnőtt.. Mert széles a korosztály....

Milyen témák köré íródnak a dalaitok? Milyen nyelven szólítjátok meg a közönséget?

Szigorúan magyarul nyomjuk és általános és nem általános dolgok is vannak.... Pl. sztriptíz ( egy koncert utáni pillanat) Zöld övezet  ( az aktuális kemény életszínvonal és élet a köz ember szemével), Toy story ( egy fesztivál mocskos élménye) és még sorolhatnám ... Szóval minden foglakoztat minket ...

exit3.jpgMilyen eredményeket ért el a zenekar a pályafutása során?

A mostani felállással nem járunk csak koncertezni fesztiválokra és klubbokba.  De 2005 től sok minden történt. Voltunk nagy zenekarok előzenekarai pl Gangxta Zolie meg a kartel, aztán Machine mouse-é is, aztán Kovalskyéké, KGB -é bla bla... sok tehetségkutató nyeremény és tapasztalat.... Nem ez a lényeg, nem ez éltet minket, hanem hogy közönség előtt hengereljünk......  "Van aki szereti a Rock N' Roll-t, Van aki meg ÉLI! "

Meséljetek egy kicsit az eddigi legemlékezetesebb pillanataitokról!

A SZIN koncert pl. Vagy amikor nagyobb zenekarok előtt lépsz fel és dumálsz velük meg bandáztok...

Vagy amikor Zentára mentünk és alig akartak átengedni ( biztos valamit csempésztünk .... ) na ott volt para a szerb oldalon... :)

Milyen egyéb terveitek vannak az idei évre? Turné, koncertek, esetleg videoklip… Mire számíthatnak idén a rajongóitok?

Stúdiózás, minél több koncert, de ehhez kéne, aki le is szervezi mert ez a része a zenekarnak nem erőssége :)    Valamiexit4.jpg nevesebb zenekarral egy két közös buli.

Milyennek látjátok a magyar zenekarokat a külföldiekhez képest? A magyarok is vannak olyan jók?

Szerintem símán... Rengeteg a tehetség.... Akik nem a szupersztárgyárakban képződnek szavazásos jelleggel.... Meglepődök Én is amikor látok játszani fiatalabbakat mint mi és PIRÍTANAK... Na olyankor elgondolkodok miért is van gitár a kezemben??:)  Neeeeem, de tényleg sok a jó zenész... Csak kicsi az ország és ehhez képest iszonyat sok a zenekar ÍGY NEHÉZ érvényesülni...

Mennyire tartjátok fontosnak a zenekar vizuális megjelenését (fotók, klipek, koncertes jelmezek/díszletek, kellékek)?

IS IS... persze van egy stílusa mindannyiunknak, de nem szólunk igazán egymásra, hogy milyen színű cuccban van ...

Lassan nagypapa korba lép a rockzene első generációja,pl. a Motörhead-es Lemmy ebben az évben 67 éves lesz - A rock / metal tehát egyáltalán nem kizárólag a fiatalok zenéje. El tudjátok képzelni hogy ilyen korban még ti is nyomjátok és nyüstölitek a hangszert?

ÍGY LEGYEN!!! ha más nem magunknak a jól bevált próbateremben, meg néhány helyi vagy közeli klubban pörögve... De ha valaki elkezd zenélni és rákap az ízére az soha nem tud LEJÖNNI a "szerről".....:)

Köszi szépen az interjút, és további sok sikert!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú exit

A bejegyzés trackback címe:

https://rocktusa.blog.hu/api/trackback/id/tr624498718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása