HTML

"Minél nagyobb a show, annál jobban élvezi a közönség" Bemutatkozik az Echonald

2012.05.09. 17:03 :: rocktusablog

Echonald

Sziasztok, ma az Echonald mutatkozik be nektek, fogadjátok őket sok szeretettel!

http://echonald.hu/

Hogyan alakult meg a zenekar? Hogyan találtatok egymásra?

A zenekar még gyerek fejjel alakult meg 2006-ban. A történet egyszerű, mert az iskola az utazás összehozza az embereket. A vonaton ismerkedett meg Márió Grebbel, én pedig (Feri) Márió tesója vagyok. Így kész is a kör. 

Miért az adott szót választottátok a zenekar nevének? Sugallni szeretnétek ezzel valamit?

Ha megfigyelitek annak a szónak, hogy Echonald semmi értelme. Echoland akart eredetileg lenni, de az egy instant teapor. Elég gáz lett volna, így alakítottunk a betűkön, mert ragaszkodunk ahhoz, hogy az első döntés mindig a jó. Meg lett volna dark chicken ? :D 


Milyen stílusba sorolnátok a zenekart? Mely zenekarok voltak hatással rátok?

Mi a stílusunkat modern metalnak mondjuk, mert igazából sok mindenhez lehetne kötni. Hatással a Nightwish, a Sonata Arctica volt ránk, de mint hallható, kicsit elmozdultunk ettől az irányzattól. Szeretnénk valami egyedit adni.

Milyen témák köré íródnak a dalaitok? Milyen nyelven szólítjátok meg a közönséget?

A dalok, mindig más és más értelmet nyernek. Mindig egy adott érzésről pillanatról írok (Feri) amit átérzek, vagy ami mindenkivel megtörténik. Így lesz hiteles a mondanivaló, és nem írok fűről meg a benne rejlő kisegérről. Úgy gondoljuk, mivel Magyarországon élünk, ezért anyanyelvünkön kell megszólítani a közönséget.

 
Milyen eredményeket ért el a zenekar a pályafutása során?

Nagy örömünkre egész sokat lehetne erről mesélni. Talán azzal kellene kezdeni, hogy egyszer képviselhettük Magyarországot, egy tehetségkutató keretein belül. 

Jöttek az albumok, a legutóbbi EP-ből 916 db kelt el. Így látszik, hogy egyre szélesebb az érdeklődés irántunk, ami nagyon jól esik. Leforgott 3 videoklip, most készülünk a nagylemezzel, és forgatunk hozzá 2 klipet.

Meséljetek egy kicsit az eddigi legemlékezetesebb pillanataitokról!

Hm... amit soha nem felejtünk el az az A38 Hajón lévő koncertünk, amikor egy teljes dalt végig énekeltettem a közönséggel, ami több mint 3000 főre rúgott. Kegyetlen jó érzés, hogy annyi ember tudja a dalom szövegét, és éneklik velem együtt. Valamint ami emlékezetes marad örökre, az az amikor koncert előtt strandoltunk egyet, és boxer nélkül játszott a zenekar a színpadon (hehe)

Milyen egyéb terveitek vannak az idei évre? Turné, koncertek, esetleg videoklip… Mire számíthatnak idén a rajongóitok?

Mint az előbb mondtam, nagylemez, 2 videoklip valamint idén már elég sok koncert le van kötve, valamint idén megfordulunk Németországban és Londonban is. 

Milyennek látjátok a magyar zenekarokat a külföldiekhez képest, felnőttünk-e már a nyugati színvonalhoz?Természetesen hazánkban is vannak óriási tehetségek. Ami alul marad a külföldi bandákhoz képest, az a hangzás és a felszerelés, mert itthon nagyon kevesen tudják megvásárolni azt a felszerelést, ami úgy szól ahogy annak kell. 

Mennyire tartjátok fontosnak a zenekar vizuális megjelenését (fotók, klipek, koncertes jelmezek/díszletek, kellékek)

A mai világ a marketingre épül. Fontos az, hogy a zenekar hiteles legyen, jó megjelenéssel. Minél nagyobb a show, annál jobban élvezi a közönség. 

Lassan nagypapa korba lép a rockzene első generációja, - pl. a Motörhead-es Lemmy ebben az évben 67 éves lesz - a rock / metal tehát egyáltalán nem kizárólag a fiatalok zenéje. El tudjátok képzelni hogy ilyen korban még ti is nyomjátok és nyüstölitek a hangszert?

Ez nem is kérdés, természetesen mi 70 évesen is zúzni fogjuk. Kicsit viccesek leszünk majd, de a zene az nem hal ki belőlünk. 

Köszi szépen az interjút, és további sok sikert!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú echonald

A bejegyzés trackback címe:

https://rocktusa.blog.hu/api/trackback/id/tr194498663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása