HTML

"Tudatosan még véletlenül se szeretnénk utánozni senkit se" Effekt interjú

2012.05.09. 17:23 :: rocktusablog

EFFEKT

Sziasztok! Ma az EFFEKT zenekar bemutatkozását olvashatjátok!

http://www.facebook.com/pages/EFFEKT-zenekar/129003573792411

effekt1.jpgHogyan alakult meg a zenekar? Hogyan találtatok egymásra?

A zenekart a Holdosi ikrek (Attila,Sándor) alapították 1994.-ben. Ez egy gyerekkori álom megvalósulása,mindig is ezt szerették volna csinálni. A felállás inotai gyerekkori barátokkal lett teljes.

Miért az adott szót választottátok a zenekar nevének? Sugallni szeretnétek ezzel valamit?

A névválasztást komoly vita előzte meg,de a cél az volt,hogy legyen magyar,legyen erős,lendületes,és persze tetszen is,így esett a választás az EFFEKT-re. (értelmező szótár)

Milyen stílusba sorolnátok a zenekart? Mely zenekarok voltak hatással rátok?

Nem akarnánk besorolni magunkat,a rocktól a metálig vannak dalaink,mindig a mondanivaló és a hozzátartozó érzés szabja meg a dal arculatát,nem a műfaji kötöttségek. Fontos,hogy lendületes,dallamos zene legyen!  Hallgatni nagyon sokféle zenét szeretünk,persze vannak kedvencek is ,és biztosan hatnak is ránk tudat alatt egészséges mértékben. Tudatosan még véletlenül se szeretnénk utánozni senkit se. Mindig is szeretnénk a saját hangunkon,saját zenénkkel megszólalni.

Milyen témák köré íródnak a dalaitok? Milyen nyelven szólítjátok meg a közönséget?effekt2.jpg

Mint mondják,a téma az utcán hever. Téma lehet a hétköznap,a munka, az érzések, a veled történtek, a szerelem, a nők,az emberi tulajdonságok,attól függően,hogy éppen mi vált ki belőled erős érzéseket és erre reagálnod kell. Valaki azt mondta-a dalszöveg szerelem függő,ez is benne van a pakliban.

Milyen eredményeket ért el a zenekar a pályafutása során?

Eredmény volt az első fellépés,az első saját dal,az első album,majd a hosszú ideig slágerlistás saját dal,de legnagyobb eredmény,hogy a zenekar képes  megújulni, képes mosolyt varázsolni az arcokra,örömöt a szívekbe és így képes egymásra találni és jól érezni  magát a közönséggel!

Meséljetek egy kicsit az eddigi legemlékezetesebb pillanataitokról!

A zenekar 18 éves lesz az idén! Csak emlékezetes pillanataink vannak! Jó is,rossz is,de ez így van rendjén.

effekt3.jpgMilyen egyéb terveitek vannak az idei évre? Turné, koncertek, esetleg videoklip… Mire számíthatnak idén a rajongóitok?

Idén  ellátogatunk egy kicsit külföldre is ( Klub és fesztivál), igyekszünk a régi ismerősökkel megújítani a kapcsolatokat,és szeretnénk befejezni a tizedik albumot! Ebből készülni fog videoklip is. Nyáron megrendezzük a saját szabadtéri-lassan hagyománnyá váló- RockFesztünket,ebből kettőt tervezünk. Reméljük,hogy ezzel elnyerjük rajongóink osztatlan tetszését.

Milyennek látjátok a magyar zenekarokat a külföldiekhez képest? A magyarok is vannak olyan jók?

Persze,hogy jók a magyarok is! Sokáig visszaadhatatlan volt más nyelven a magyar dalszöveg,itt kellet élni annak aki érteni akarta. Magával a zenével soha nem volt ilyen probléma,álljuk a versenyt bárkivel.
Mennyire tartjátok fontosnak a zenekar vizuális megjelenését (fotók, klipek, koncertes jelmezek/díszletek, kellékek)

A jó előadóknál dobhat a produkción a külső megjelenés, a rosszakon nem segít semmi. A nagy angolszász rendezvényeken (máshol is)már kötelezően használják a „biznisz” elemeket.

Lassan nagypapa korba lép a rockzene első generációja,pl. a Motörhead-es Lemmy ebben az évben 67 éves lesz - A rock / metal tehát egyáltalán nem kizárólag a fiatalok zenéje. El tudjátok képzelni hogy ilyen korban még ti is nyomjátok és nyüstölitek a hangszert?

Bármeddig,amíg nekünk és a közönségünknek örömöt szerez! ! !

Szólj hozzá!

Címkék: effekt interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://rocktusa.blog.hu/api/trackback/id/tr254498709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása